Přeskočit na hlavní obsah

Bezva fígle v kuchyni

V rubrice BEZVA FÍGLE V KUCHYNI se dozvíte spoustu zajímavých rad, které Vám usnadní práci při vaření a úklidu kuchyně.
Podělím se s vámi o fantastické vylepšováky a urychlováky :) Já sama jsem jejich velkým příznivcem a práci si vždy ráda usnadním a urychlím. Rad co se kuchyňské práce týče, je obrovské množství. Ani za celý svůj život, bych nebyla schopna všechny vyzkoušet. Vybrala jsem proto ty nejzajímavější vychytávky, které jistě stojí za vyzkoušení!
Inspiraci jsem hledala u známých, v časopisech a dala jsem sem i ty, co běžně používám.
Bezva fígle do kuchyně tu budou postupně přibývat. Vždy, když na nějaký zajímavý narazím, tak Vám ho sem napíši :) Proto buďte mým stálým hostem a v rubrice čerpejte inspiraci nepřetržitě!
Zapojit se můžete i vy! Napište mi na email a-fashion@seznam.cz vaši oblíbenou radu a já ji zařadím mezi ostatní :)


Co s marmeládou?
Jedete k příbuzným a ti Vám nabalí všechny druhy marmelád, které ten rok zavařili. Jistě nejsem sama co tuto zkušenost má, že? Lednici mám nacpanou k prasknutí právě marmeládami. Nerada peču buchty a celkově sladká jídla, proto nám marmeláda tolik přebývá. Kamarádka mě však přivedla na bezva tip, jak marmelády zužitkovat. Kupte si kvalitní bílý jogurt a marmeládu s ním smíchejte. Tento jogurt bude mnohem zdravější, než kupované ovocné jogurty! Pro oživení můžete přidat ovesné vločky nebo různé sušené ovoce. Přeji dobrou chuť :)

Tenoučké plátky
Pokud chcete docílit stejně tenoučkých plátků např: mrkve, kořenové
petržele..., pak je krájejte škrabkou na brambory. Plátky vypadají perfektně v polévce. Nožem by se Vám to nepodařilo!

Co se zbylým žloutkem?
Neupotřebený žloutek snadno uchováme, pokud jej vložíte do malé nádobky a opatrně zalijeme studenou vodou. Ta vytvoří ochranou vrstvu, díky které žloutek nevyschne. Nádobku dáme do lednice.

Houbička na nádobí bez bakterií
Houbička na nádobí obsahuje spoustu bakterií. Skvělým trikem jak se bakterií účinně zbavit, je ji dát na 3 minuty do mikrovlnné trouby a zapnout na nejvyšší výkon. Houbička tak bude perfektně čistá.
Strouhanka místo mouky
Stalo se Vám, že jste formu na bábovku vysypala moukou a ona pak nešla vyklepnout? Mouku nahraďte hrubou strouhankou a uvidíte, že bábovka bude s formy vyskakovat sama :)
Křehké maso z grilu
Maso připravené zprudka na grilu často bývá tuhé. Proto je důležité nepodávat maso hned po ogrilování, ale nechat ho odpočinout na okraji grilu 5 minut. Vlákna v mase se uvolní a maso bude křehké a šťavnaté.
Snadné čištění sporáku
Do misky s trochou vody nasypeme trochu prášku do myčky. Vymícháme kaši, kterou naneseme na sporák. Necháme 15 minut působit. Krásně dolů půjde nejen mastnota, ale i veškeré usazeniny, které by jinak nepustily.
Smetana do zásoby
Když otevřeme plnotučnou smetanu a nemáme pro celý obsah upotřebení, zmrazíme ji v tvořítku na led. Zmrazené kostky vyklopíme do sáčku a uložíme znovu do mrazáku. Přidáváme je do horkých polévek, omáček...
Křupavá slaninka
Před smažením namočíme nakrájené kostičky slaniny do mléka a po scezení je lehce poprášíme hladkou moukou. Mouky však nesmí být mnoho, aby nám nevzniklo lepivé těstíčko. Slaninka po osmažení bude krásně křupavá.
Vylepšený pudink
Smetanový pudink můžeme vylepšit špetkou skořice nebo lžičkou pomerančové šťávy. Vanilkovému pudinku dodá lepší chuť a vůni lžička rumu nebo nastrouhaná pomerančová kůra. Kakaový pudink vylepšíme kostkou nugátové čokolády.
Brokolice nezešedne
Při vaření brokolice, přidáme do vody plátek chleba nebo špetku kypřícího prášku. Díky tomu brokolice nezešedne a zůstane zelená. Navíc zmizí i nepříjemný zápach, který při jejím vaření vzniká.
Nepřipeče se
Zapékané maso polité smetanou nebo rozšlehanými vejci se rádo připaluje. Zabráníte tomu tak, že dno zapékací mísy namísto vymazání pokladete anglickou slaninou. Slanina navíc dodá pokrmům lahodnější chuť.
Víno do zásoby
Po oslavách nám doma často zůstávají lahve s nedopitými zbytky vína, které je škoda vylít. Zužitkujete je tak, že víno nalijete do forem na ledové kostky a necháte je zamrazit. Když pak potřebujete víno při vaření, nemusíte otvírat novou láhev.
Měkké perníčky
Čerstvě napečené perníčky uskladníme v uzavíratelné dóze a přidáme k nim pár plátků čerstvého pomeranče. Ten je potřeba čas od času vyměnit za nový. Takto uskladněné perníčky vydrží mnohem déle měkké.
Snadné otevření zavařovací sklenice
Víčka skleněných zavařovacích sklenic s kompoty, marmeládami,... někdy nejdou otevřít. Když sklenici i s víčkem ponoříme do horké vody, již po několika vteřinách víčkem snadno otočíme. Někdy stačí jen nahřát uzávěr pod proudem teplé vody.
Zajímá Vás jak mít útulný a voňavý domov? Pak se mrkněte zde :)


www.afashion.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kutilský koutek

V kutilské koutku naleznete spoustu zajímavých tipů a triků . Můžete zde shlédnout postupy na senzační nápady. Sama jsem byla překvapena, co pomocí šikovných ručiček a fantazie lze vyrobit. Jsem si jista, že Vás také nějaké tipy zaujmou. Až budete mít tu správnou kutilskou náladu, tak se hravě pusťte do práce . Není nad to, když si člověk něco sám vyrobí. Má to obrovskou váhu a vy na sebe můžete být právem pyšná. Pojměte výrobu zajímavého kousku jako dárek a někomu blízkému udělejte radost. Fotografie s nápady zde budou stále přibývat! Nezapoměňte nás tedy pravidelně sledovat :) Přeji příjemnou inspiraci :) KNOFLÍČKY DODAJÍ ŠMRNC Vykouzlete z okoukaného trička originální kousek! Postačí Vám tričko, knoflíčky, nůžky, jehla a niť. Tak a teď hurá do práce :) -------------------------------------------------------------------------------------------- SVETŘÍK JAK HO NEZNÁTE TENISKY V NOVÉM Postačí Vám lepidlo a látka s oblíbeným vzorem :) MAŠ

Voňavý domov

Příručka VOŇAVÝ DOMOV, je souhrnem přírodních rad, fint a vylepšováků . Poradí Vám neotřelé fígle, při úklidu vaší domácnosti. Je pro ženy, které milují čistotu a vůni ve svém domově. Myslím, že každá z nás se cítíme nejlépe v pěkném a čistém prostředí. Pokud tomu tak není, má to obrovský dopad na naši psychiku a zevnějšek. Nelze se cítit sebejistě a přitažlivě  a přitom žít v neútulném a ošklivém prostředí. Tyto rady jsem Vám postupně sepisovala z amerického pořadu: Máte doma uklizeno? Shlédla jsem spousty dílů, abych dala tyto drahocenné rady dohromady. Sama se jimi začínám řídit a fungují geniálně . Tyto směsi na úklid také šetří naše životní prostředí :) Jak mít doma stále uklizeno? Dám Vám můj vlastní tip na to, jak mít doma stále čisto a perfektně uklizeno. Tajemství tedy zní: Vstávat o hodinu dříve, než jste byla doposud zvyklá ! Zní to dost tvrdě. Nebudu Vám lhát, tvrdé to doopravdy je! Obzvláště pro ty, co si rády pospí podobně jako já. Bohužel tento tip nelze ap

Vlasy plné života!

Každé z nás jistě záleží na tom, aby naše vlásky byli zdravé a krásné . Prvním a tím nejdůležitějším je určení diagnózy vlasů . Mohou být vysušené, mastné, lámavé, bez lesku... Je důležité dodat vlasům to, co jim chybí, co potřebují . Každý druh vyžaduje jinou péči, přípravky a intenzitu. V tomto článku naleznete spousty receptů na přírodní výživné kúry . Všechny suroviny jsou použity z domácnosti a neobsahují žádné chemické látky. To je veliké plus pro naši pokožku a strukturu vlasu. Vlasy rozdělujeme podle přírodního zbarvení , které nám hodně prozradí. Je statisticky dokázáno, že blondýny mají vlasů nejvíce, ale jsou tenké a jemné- je jich přibližně 120 000. Zrzavý mají vlasů naopak nejméně, ale zato jsou silné a hrubé- je jich přibližně 80 000. Hnědovlásky a černovlásky patří do zlatého středu- mají jich přibližně 100 000. V Ý Ž I V N É   K Ú R Y Vejce a olej pro lesk Jeden bílek a půl polévkové lžíce rostlinného oleje budeme míchat tak dlouho, dokud se nevytvoř

Sen všech žen!

Myslím si, že poté co si prohlédnete fotografie luxusních šaten, které jsem pro Vás dohledala, se ŠATNA stane také vaším velkým snem . Pokud již šatnu máte, tak jen tiše závidím :) Každá z nás si jistě svoji vysněnou šatnu představujeme odlišně. Ještě aby ne! Každá jsme přeci originální a máme svůj osobitý styl, podobně, jako tomu je v oblékání. Myslím si však, že na pár základních věcech se bezpochyby shodneme. V šatně by neměly chybět věšáky na oblečení, police na obuv, police na kabelky a stojany na oděvní doplňky a bižuterii. Do šatny patří velké zrcadlo a celá místnost, by měla být perfektně osvětlená. Křesílko v šatně je nepostradatelný pomocník, který nám usnadňuje obouvání. V posledních letech se v šatnách objevují kosmetické stolečky , které jsou velmi praktické! Ženy tak mají svůj klidný koutek na líčení a zkrášlování se k dokonalosti. Je to jistě obrovská změna k lepšímu, oproti klasickému líčení se v koupelně, kde Vám s hlasitým povykem pobíhají děti a

Šťávou k úplnému uzdravení!

Ovocné a zeleninové šťávy dokáží s naším tělem hotové zázraky! Šťávy a naše zdraví! Všechny vitamíny, mikroelementy a minerální soli, které jsou nezbytné pro náš organismus a pro naše zdraví, se nacházejí právě v rostlinných šťávách. Šťávy vyplavují z našeho organismu staré buňky, přispívají k rozpouštění nahromaděného sodíku, rozpouštějí játrové a ledvinové kameny. Předcházejí také vzniku rakovinotvorných onemocnění. Díky pravidelné konzumaci šťáv, ve velké míře ulehčujeme trávícímu traktu a celému organismu. Po týdnu pravidelné konzumace čerstvých šťáv se začínají červenat tváře, zlepšuje se spánek a fungování trávící soustavy. Jak správně šťávy připravovat a konzumovat? Šťávu připravujeme v odšťavňovači na ovoce a zeleninu. Odšťavňovače mají v každém elektru a záleží pouze na Vás, kolik do odšťavňovače investujete. Šťávy připravujeme z čerstvého (nezkaženého) ovoce nebo zeleniny a nejlépe je okamžitě konzumujeme (výjimkou je červená řepa). I krátkodobé s