Přeskočit na hlavní obsah

Šťávou k úplnému uzdravení!

Ovocné a zeleninové šťávy dokáží s naším tělem hotové zázraky!
Šťávy a naše zdraví!
Všechny vitamíny, mikroelementy a minerální soli, které jsou nezbytné pro náš organismus a pro naše zdraví, se nacházejí právě v rostlinných šťávách. Šťávy vyplavují z našeho organismu staré buňky, přispívají k rozpouštění nahromaděného sodíku, rozpouštějí játrové a ledvinové kameny. Předcházejí také vzniku rakovinotvorných onemocnění. Díky pravidelné konzumaci šťáv, ve velké míře ulehčujeme trávícímu traktu a celému organismu. Po týdnu pravidelné konzumace čerstvých šťáv se začínají červenat tváře, zlepšuje se spánek a fungování trávící soustavy.
Jak správně šťávy připravovat a konzumovat?
Šťávu připravujeme v odšťavňovači na ovoce a zeleninu. Odšťavňovače mají v každém elektru a záleží pouze na Vás, kolik do odšťavňovače investujete. Šťávy připravujeme z čerstvého (nezkaženého) ovoce nebo zeleniny a nejlépe je okamžitě konzumujeme (výjimkou je červená řepa). I krátkodobé skladování šťáv v lednici urychluje fermentaci a kazí se, i když se jejich chuť nemění! Šťávy je třeba pít malými doušky a každý doušek zadržet na několik sekund v ústech. Je to potřeba, protože enzymy, které zpracovávají šťávy, vznikají už v ústní dutině. Když pijeme šťávu rychle (jak to dělá spousta lidí), dostává se do žaludku, kde začíná kvasit!!! Já se snažím připravovat 0,5 litru čerstvé šťávy každé ráno a piji ji s přestávkami po malých doušcích zhruba 40 minut. Zdravé složky v ovocných šťávách se uchovávají po odšťavnění 4 hodiny, zatímco u zeleninových 10 hodin. Po 30 minutách je šťáva 100% vstřebána organismem. Zatímco po konzumaci zeleninového pokrmu, je potřeba minimálně jedna hodina.
Díky pravidelné konzumaci šťáv, uděláme dokonalou očistu všech soustav i orgánů v těle a to s minimálním výdajem energie!
Pozor na kupované šťávy!
Je už logicky jasné, že kupovaná šťáva se nikdy nevyrovná domácí čerstvě vymačkané šťávě! Dokonce přírodní 100% šťáva, kterou kupujeme v kartonu, obsahuje pouze 60% své hodnoty. Poslední dobou je moderní přidávat do šťáv syntetický vitamín C. Jediné co má společné syntetický vitamín C s přírodním, je chemický vzorek. Vědci dokonce prohlásili syntetický vitamín C za škodlivý!
Do většiny kupovaných šťáv se přidává bílý cukr. To však úplně mění účinky šťávy! Pití čerstvých šťáv spočívá v tom, aby vzniklo zásadité prostředí v organismu, aby se rozpouštěly hleny a vymývaly nerozpustné soli škodlivé pro zdraví. Tím se čistí svaly, tkáně a krev. Přidáním cukru do konzervovaných šťáv se po konzumaci může objevit plynatost a pálení žáhy. Je to podobné, jako když ,,lžičkou dehtu zničíte soudek medu!,,
ODŠŤAVŇUJTE JAKO O ŽIVOT!
Rostliny vhodné pro vaše zdraví!
Šťáva z řepy
Je nejvhodnější pro vznik červených krvinek, skvěle ovlivňuje složení krve, potlačuje blížící se menopauzu u žen, zabraňuje vzniku rakoviny, likviduje nemoci oběhového systému, trávícího traktu a tlustého střeva. Rozpouští kameny v játrech, ledvinách a močovém měchýři, zejména když ji pijeme se šťávou z mrkve. Šťáva z řepy se jako jediná nepije úplně za čerstva, ale nechává se na temném místě 2-3 hodiny odležet a poté se až může konzumovat.

Šťáva z mrkve
Obsahuje vitamíny A, B1, B2, B12, PP, K, E... Zlepšuje strukturu zubů, vlasů a nehtů. Likviduje žaludeční vředy a vředy dvanácterníku. Zvyšuje imunitu proti infekcím a je výjimečně zdravá pro oči a krk. Často je mnoho jaterních onemocnění a potíží trávicí soustavy způsobeno nedostatkem některých prvků, které se nacházejí v čerstvé šťávě z mrkve. Kožní alergie různého druhu, ekzémy, nemoci lymfatické soustavy, to vše mizí po pravidelném pití mrkvové šťávy. Jedna sklenice mrkvové šťávy za den obsahuje skoro všechny nezbytné vitamíny pro naše tělo. Pokud je naše tělo znečištěno a jsme plni škodlivých látek, pak Vám pokožka zežloutne. Je to naprosto přirozené a jakmile se tělo škodlivých látek pomocí mrkvové šťávy zbaví, pokožka znovu získá svoji přirozenou barvu. Jsou lidé, kteří nevěří a přijde jim nemožné vrátit tak jednoduchým způsobem plnohodnotné zdraví. Důvěřujme proto Einsteinovi, který kdysi řekl: ,,Všechno, co je geniální, je jednoduché,,

Šťáva z čerstvého zelí
Obsahuje vitamíny C, B, K a PP. Šťáva ze zelí léčí cukrovku, žaludeční vředy, vředy dvanácterníku, hemoroidy, vysoký tlak, sklerózu, obezitu a štítnou žlázu. Jedna sklenička této šťávy ráno a večer pomáhá ztratit nadváhu, protože látky ve šťávě podporují intenzivní štěpení tukové tkáně. Pokud Vám střeva nefungují správně, může dojít k plynatosti, proto je potřeba nejprve střeva vyčistit. Šťáva ze zelí čistí organismus díky přítomnosti sloučenin síry, chloru a jodu. 

Šťáva z brambor
Obsahuje vitamín C, B, síru, fosfor, draslík... Čistí organismus od bakterií, normalizuje proces trávicího traktu a štítné žlázy. V mnoha případech odbourává bolesti hlavy. Výborně čistí kůži těla i tvář s různými vyrážkami a skvrnami.
Lidé kteří trpí žaludečními vředy nebo vředy trávícího traktu a vyzkoušeli snad již všechny léčby, pak je tu ještě jedna možnost, jak vředy vyléčit. Vyzkoušejte proto tuto kúru, které vaše potíže odstraní. Ráno na lačno vypijte čerstvou šťávu ze 100 g syrových brambor. Potom si na půl hodiny lehněte a nahřívejte žaludek termoforem. Kúra trvá 10-14 dní. Když se pro kúru rozhodnete nesmíte ji ani na jediný den přerušit!

Šťáva z okurky
Šťáva z okurky je nejlepším močopudným prostředkem a také příznivě podporuje růst vlasů a nehtů. Okurková šťáva obsahuje nezbytné prvky pro život- 40% draslíku, 10% sodíku, 20% fosforu, 7,5% vápníku a 7% chloru.Vysoký obsah draslíku činí okurkovou šťávu velice cennou pro osoby s vysokým tlakem.

 
Šťáva ze zelené papriky
V této šťávě se vyskytuje velké množství křemíku, nezbytného pro nehty a vlasy. Lidé trpící plynatostí, různými druhy koliky nebo střevními křečemi, budou jako znovuzrození, pokud vypijí jednu sklenici šťávy na lačno. 

Šťáva ze špenátu
Špenát je potřebný pro dobré trávení, počínaje žaludkem až po tlusté střevo. Syrový špenát obsahuje organickou látku k čištění a regeneraci funkci střev. Budete-li šťávu ze špenátu pít pravidelně, pomůže Vám zbavit se té nejhorší formy zácpy. Pokud dáváte přednost lékům na zácpu z lékárny, pak Vám napíši jejich účinek. Pročišťující prostředek působí dráždivě, stimuluje střevní svaly k vyprázdnění. Ve výsledku se udržuje chronický stav nečinnosti tkání, svalů a nervů, které způsobují degeneraci střev. Čerstvě připravená šťáva ze špenátu pomáhá zregenerovat nejen dolní část střeva, ale i celý trávicí trakt. Dalším plusem pro špenát je dobrý vliv na zuby a dásně. Šťáva ze špenátu společně s mrkví vás dokáže zbavit krvácení a zánětu dásní.
Vředy, nervozita, potíže s vylučováním nadledvinek a štítné žlázy, zánět ledvin, kloubů, otoky končetin, ztráta sil, revmatismus, srdeční potíže, nízká nebo vysoký tlak, zrakové potíže, migrény- toto vše je ve většině případů výsledek nedostatku prvků v organismu nacházejících se ve šťávě ze špenátu a mrkve.

Šťáva z dýně
Má močopudné vlastnosti, pomáhá při otocích způsobených srdečními a ledvinovými onemocněními, posiluje játra, usnadňuje vylučování žluči, uklidňuje nervovou soustavu a působí proti horečce.
V období menopauzy pijte půl sklenice šťávy ráno a večer minimálně po dobu dvou měsíců. Dokáže úplně zlikvidovat náladové výkyvy, tak nepříjemné v období ženského přechodu.

Šťáva z melounu
Nejenže výborně hasí žízeň, ale má i přínosné léčivé vlastnosti. Pije se jako močopudný prostředek při otocích, proti kornatění tepen, vylučuje soli z organismu, skvěle očišťuje a posiluje ledviny a játra.

Šťáva z rajčat
V čerstvě připravené šťávě (na rozdíl od konzervované) se nacházejí silně působící fytocity, bránící fermentačním a hnilobným procesům ve střevech. Díky obsahu draslíku zlepšuje srdeční činnost. Vysoký obsah kyseliny jablečné aktivuje látkovou výměnu. Sklenice šťávy obsashuje polovinu denní dávky vitamínu A a C potřebné pro organismus.

Šťáva z hroznového vína
Účinky hroznové šťávy ocenil otec medicíny- Hippokrates. Hroznová šťáva zvyšuje potivost, má blahodárné osvěžující, posilující a očišťující účinky. Je močopudná a zbavuje tělo bakterií. Snižuje cholesterol a krevní tlak. Doporučovaná denní dávka je půl až jedna sklenice denně na lačno. Při požívání této šťávy se nedoporučuje pít mléko a jíst syrové ovoce, abychom nezpůsobili proces kvašení ve střevech. Osoby trpící cukrovkou a vředy by neměly pít šťávu ve velkém množství.

Šťáva z citronu
Je bohatá na vitamín C, mikroelementy a hormony. Výborně čistí organismus od solí a hlenu. Ti, kteří chtějí vypadat mladistvě, by měli pít šťávu z jednoho citronu denně. Pití citronové šťávy se vyplatí především před chřipkovým obdobím.


Šťáva z jablek
Obsahuje více než 30 různých minerálních látek a stopových prvků. Látky obsažené v jablku působí jako přirozený prostředek proti revmatizmu, karboxylové kyseliny čistí zubní sklovinu, polyfenoly chrání před onemocněním srdce, krevního oběhu, pektin snižuje hladinu cholesterolu a váže škodlivé látky v těle, příznivě ovlivňuje zažívání.

Šťáva z ananasu
Podporuje trávení, snižuje krevní tlak a rozpouští usazeniny v cévách. Působí protizánětlivě a uvolňuje svalové napětí. 

Šťáva z česneku
Vylučuje jedy z těla, čistí střeva, likviduje bolest hlavy a nespavost, uvolňuje nahromaděné hleny v průduškách a na plicích.

Šťáva z borůvek
Omlazuje a dodává životní energii. Je dobrá na unavené oči, uklidňuje nervy, pomáhá při průjmu a pozitivně přispívá na správnou funkci mozku.
Teď se můžete prohlásit za experta na šťávy, protože o nich víte takřka vše :)


www.afashion.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kutilský koutek

V kutilské koutku naleznete spoustu zajímavých tipů a triků . Můžete zde shlédnout postupy na senzační nápady. Sama jsem byla překvapena, co pomocí šikovných ručiček a fantazie lze vyrobit. Jsem si jista, že Vás také nějaké tipy zaujmou. Až budete mít tu správnou kutilskou náladu, tak se hravě pusťte do práce . Není nad to, když si člověk něco sám vyrobí. Má to obrovskou váhu a vy na sebe můžete být právem pyšná. Pojměte výrobu zajímavého kousku jako dárek a někomu blízkému udělejte radost. Fotografie s nápady zde budou stále přibývat! Nezapoměňte nás tedy pravidelně sledovat :) Přeji příjemnou inspiraci :) KNOFLÍČKY DODAJÍ ŠMRNC Vykouzlete z okoukaného trička originální kousek! Postačí Vám tričko, knoflíčky, nůžky, jehla a niť. Tak a teď hurá do práce :) -------------------------------------------------------------------------------------------- SVETŘÍK JAK HO NEZNÁTE TENISKY V NOVÉM Postačí Vám lepidlo a látka s oblíbeným vzorem :) MAŠ

Voňavý domov

Příručka VOŇAVÝ DOMOV, je souhrnem přírodních rad, fint a vylepšováků . Poradí Vám neotřelé fígle, při úklidu vaší domácnosti. Je pro ženy, které milují čistotu a vůni ve svém domově. Myslím, že každá z nás se cítíme nejlépe v pěkném a čistém prostředí. Pokud tomu tak není, má to obrovský dopad na naši psychiku a zevnějšek. Nelze se cítit sebejistě a přitažlivě  a přitom žít v neútulném a ošklivém prostředí. Tyto rady jsem Vám postupně sepisovala z amerického pořadu: Máte doma uklizeno? Shlédla jsem spousty dílů, abych dala tyto drahocenné rady dohromady. Sama se jimi začínám řídit a fungují geniálně . Tyto směsi na úklid také šetří naše životní prostředí :) Jak mít doma stále uklizeno? Dám Vám můj vlastní tip na to, jak mít doma stále čisto a perfektně uklizeno. Tajemství tedy zní: Vstávat o hodinu dříve, než jste byla doposud zvyklá ! Zní to dost tvrdě. Nebudu Vám lhát, tvrdé to doopravdy je! Obzvláště pro ty, co si rády pospí podobně jako já. Bohužel tento tip nelze ap

Vlasy plné života!

Každé z nás jistě záleží na tom, aby naše vlásky byli zdravé a krásné . Prvním a tím nejdůležitějším je určení diagnózy vlasů . Mohou být vysušené, mastné, lámavé, bez lesku... Je důležité dodat vlasům to, co jim chybí, co potřebují . Každý druh vyžaduje jinou péči, přípravky a intenzitu. V tomto článku naleznete spousty receptů na přírodní výživné kúry . Všechny suroviny jsou použity z domácnosti a neobsahují žádné chemické látky. To je veliké plus pro naši pokožku a strukturu vlasu. Vlasy rozdělujeme podle přírodního zbarvení , které nám hodně prozradí. Je statisticky dokázáno, že blondýny mají vlasů nejvíce, ale jsou tenké a jemné- je jich přibližně 120 000. Zrzavý mají vlasů naopak nejméně, ale zato jsou silné a hrubé- je jich přibližně 80 000. Hnědovlásky a černovlásky patří do zlatého středu- mají jich přibližně 100 000. V Ý Ž I V N É   K Ú R Y Vejce a olej pro lesk Jeden bílek a půl polévkové lžíce rostlinného oleje budeme míchat tak dlouho, dokud se nevytvoř

Sen všech žen!

Myslím si, že poté co si prohlédnete fotografie luxusních šaten, které jsem pro Vás dohledala, se ŠATNA stane také vaším velkým snem . Pokud již šatnu máte, tak jen tiše závidím :) Každá z nás si jistě svoji vysněnou šatnu představujeme odlišně. Ještě aby ne! Každá jsme přeci originální a máme svůj osobitý styl, podobně, jako tomu je v oblékání. Myslím si však, že na pár základních věcech se bezpochyby shodneme. V šatně by neměly chybět věšáky na oblečení, police na obuv, police na kabelky a stojany na oděvní doplňky a bižuterii. Do šatny patří velké zrcadlo a celá místnost, by měla být perfektně osvětlená. Křesílko v šatně je nepostradatelný pomocník, který nám usnadňuje obouvání. V posledních letech se v šatnách objevují kosmetické stolečky , které jsou velmi praktické! Ženy tak mají svůj klidný koutek na líčení a zkrášlování se k dokonalosti. Je to jistě obrovská změna k lepšímu, oproti klasickému líčení se v koupelně, kde Vám s hlasitým povykem pobíhají děti a

Bezva fígle v kuchyni

V rubrice BEZVA FÍGLE V KUCHYNI se dozvíte spoustu zajímavých rad, které Vám usnadní práci při vaření a úklidu kuchyně . Podělím se s vámi o fantastické vylepšováky a urychlováky :) Já sama jsem jejich velkým příznivcem a práci si vždy ráda usnadním a urychlím. Rad co se kuchyňské práce týče, je obrovské množství. Ani za celý svůj život, bych nebyla schopna všechny vyzkoušet. Vybrala jsem proto ty nejzajímavější vychytávky, které jistě stojí za vyzkoušení! Inspiraci jsem hledala u známých, v časopisech a dala jsem sem i ty, co běžně používám. Bezva fígle do kuchyně tu budou postupně přibývat. Vždy, když na nějaký zajímavý narazím, tak Vám ho sem napíši :) Proto buďte mým stálým hostem a v rubrice čerpejte inspiraci nepřetržitě! Zapojit se můžete i vy! Napište mi na email a-fashion@seznam.cz vaši oblíbenou radu a já ji zařadím mezi ostatní :) Co s marmeládou? Jedete k příbuzným a ti Vám nabalí všechny druhy marmelád, které ten rok zavařili. Jistě nejsem sama co tuto