Přeskočit na hlavní obsah

Vlasy plné života!

Každé z nás jistě záleží na tom, aby naše vlásky byli zdravé a krásné. Prvním a tím nejdůležitějším je určení diagnózy vlasů. Mohou být vysušené, mastné, lámavé, bez lesku... Je důležité dodat vlasům to, co jim chybí, co potřebují. Každý druh vyžaduje jinou péči, přípravky a intenzitu. V tomto článku naleznete spousty receptů na přírodní výživné kúry. Všechny suroviny jsou použity z domácnosti a neobsahují žádné chemické látky. To je veliké plus pro naši pokožku a strukturu vlasu.



Vlasy rozdělujeme podle přírodního zbarvení, které nám hodně prozradí. Je statisticky dokázáno, že blondýny mají vlasů nejvíce, ale jsou tenké a jemné- je jich přibližně 120 000. Zrzavý mají vlasů naopak nejméně, ale zato jsou silné a hrubé- je jich přibližně 80 000. Hnědovlásky a černovlásky patří do zlatého středu- mají jich přibližně 100 000.

VÝŽIVNÉ  KÚRY
Vejce a olej pro lesk
Jeden bílek a půl polévkové lžíce rostlinného oleje budeme míchat tak dlouho, dokud se nevytvoří pěna. Přidáme půl lžíce citronové šťávy a směs naneseme na suché vlasy. Masku necháme působit 15 minut a poté z vlasů pečlivě smyjeme vlažnou vodou, aby se nám vajíčko nesrazilo.

Kopřivové kouzlo
Vitamíny a minerální látky, které jsou obsaženy v kopřivách, vlasy posílí, zacelí a dodají jim lesk. Dva hrnky kopřiv přelijeme jedním litrem horké vody a necháme 3 hodiny louhovat, poté zcedíme. Vlasy si oplachujte kopřivovým roztokem 2x týdně.


Mléčný zábal
Dvě až tři lžíce bílého jogurtu nebo šlehačky smícháme s několika kapkami oleje z pšeničných klíčků a jednou lžičkou citronové šťávy. Směs nanášíme jednou týdně na pokožku hlavy a vmasírujeme. Necháme 12 minut působit a poté dobře opláchneme. Bílkoviny z jogurtu zacelí poškozené vlasy a posílí pokožku na hlavě.

Banánová maska
Rozmačkáme 1 banán, přidáme žloutek a 1 lžíci olivového oleje. Směs pečlivě promícháme, vetřeme do vlhkých vlasů, zabalíme do igelitové čepice a omotáme ručníkem, který jsme si předem nahřáli. Necháme působit 20 minut. Poté důkladně opláchneme proudem vlažné vody. Masku nanášíme jednou týdně dokud se vlasy nezregenerují.

Vaječný šampon
Došel vám šampon a vy si nutně potřebujete umýt vlasy? Nezoufejte! Mám pro vás tip. Rozšlehejte 1 celé vajíčko, tuto hmotu vetřete do neumytých suchých vlasů a nechejte 5 minut působit. Smyjte převařenou vlažnou vodou. Pokud byste použili teplou, vajíčko by se srazilo.

Regenerace žloutkem
Dva žloutky rozšleháme a houbičkou vmačkáváme do umytých vlasů, které důkladně promneme nebo rozčešeme. Necháme působit 10 minut a poté důkladně vypláchneme.

Regenerace olejem
Ve vodní lázni ohřejeme 2 lžíce olivového oleje, který vtíráme do umytých, vlhkých vlasů. Po nanešení dáme na vlasy igelitovou čepici a na ní nahřátý ručník. Necháme působit 30 minut a poté důkladně opláchneme. Tato regenerace je vhodná na suché vlasy. Pokud se vaše vlasy často mastí, natírejte olej pouze do konců.

Regenerace majonézou
Vlasy si umyjeme šamponem, zbavíme je přebytečné vody a vetřeme do nich lžíci majonézy. Po nanešení dáme na vlasy igelitovou čepici a na ní nahřátý ručník. Necháme působit 20-30 minut. Důkladně opláchneme proudem vody. Vlasy po této kůře vypadají živě, zdravě a mají vysoký lesk.

Přírodní tužidlo
Z bílku vyšleháme tuhý sníh a smícháme ho s trochou šamponu. Směsí si umyjeme vlasy a pak důkladně opláchneme. Vlasy nám zesílí na objemu a lépe drží tvar.

Rychlý trik proti mastnotě
Ráno zjistíte že vaše vlasy jsou nehezky mastné, zplihlé a na umytí už nezbývá čas. Co teď? Vezměte dětský pudr, poprašte si jim vlasy, promnete a jste připravena vyrazit do nového dne :) Pudr vsákne nechtěný lesk a vy budete mít super hřívu.


Pro okamžitý lesk
Chystáte se na důležité rande a chcete protějšek okouzlit krásnými vlasy? V tom případě vsaďte na rady našich babiček, díky kterým budou vaše vlasy krásně lesklé a plné života. Do 2 litrů vlažné vody přidejte 5 lžic jablečného octa. Tímto roztokem si opláchněte umyté vlasy, ale vodou je již neoplachujte.

Síla mořských řas
Mořské řasy jsou výbornou vzpruhou pro unavené a zplihlé vlasy. V mžiku jim dodají potřebnou hydrataci a pružnost. K jedné lžičce rozemletých řas, které prodávají ve zdravé výživě, přilijeme 200 ml vlažné vody a vše důkladně promícháme. Potom směs naneseme na umyté vlhké vlasy a necháme 20 minut působit. Masku po 20 minutách pečlivě opláchneme.

Ovocná záchrana proti mastivosti vlasů
Žlutý meloun dokáže díky vitamínu H (biotin) a vitamínu A doslova zázraky! Odstraňuje nadbytečný kožní maz a dokonce zabraňuje jeho tvorbě. Dužinu z jednoho melounu rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou a naneseme na vlasy i pokožku. Po 10 minutách vlasy pečlivě opláchneme. Kúru opakujeme 1-2x týdně. Vlasy nefénujte horkým vzduchem, neoplachujte je příliš teplou vodou a příliš často je nerozčesávejte, protože to způsobuje nadměrné maštění pokožky a následně vlasů!

Pryč s mastnotou!
Na vlasy používejte jemný šampon určený na mastné vlasy a po každém umytí je opláchněte 1/4 litrem mátového čaje. Ten působí desinfekčně, odstraňuje nadbytečný maz a dodá vláskům dokonalý lesk. Vlasy nefénujte horkým vzduchem, neoplachujte je příliš teplou vodou a příliš často je nerozčesávejte, protože to způsobuje nadměrné maštění pokožky a následně vlasů!

Ostrá pasta proti lupům
Jednu lžičku řebříčku a čerstvě nastrouhaného křenu smícháme s jednou lžičkou vody. Směs nanášíme na vlasy pravidelně jednou týdně , necháme 10 minut působit a poté důkladně opláchneme. Síra obsažená v křenu podporuje přirozené čištění pokožky a řebříček působí antibakteriálně a protizánětlivě.

Kúra Italiana proti lupům
Deset kapek rozmarýnového oleje smícháme s jednou lžící olivového oleje a vše vmasírujeme do pokožky hlavy. Rozmarýn posiluje pokožku i vlasy a snadno si dokáže poradit i s otravnými bílými šupinkami. Necháme působit alespoň 1 hodinu. Ideální by bylo přes noc (vlasy si zakryjeme igelitovou čepicí a omotáme ručníkem) a potom pokožku i vlasy dobře umyj. Opakujeme 1x týdně dokud lupy úplně nevymizí.

Péče od kořínků
Tenhle lektvar vyživý vlasy od kořínků až po konečky a navíc působí antibakteriálně. Jednu lžíci olejíčku z kořenů lopuchu smícháme s jedním žloutkem tak, aby se vytvořila hladká kašička. Poté přidáme šťávu z půlky citronu a vše řádně promícháme. Směs naneseme na vlasy a pečlivě ji vmasírujeme po celé délce. Vlasy si zakryjeme igelitovou čepicí a ještě omotáme ručníkem, aby se nám drželo teplo. Po 30 minutách masku z vlasů vymyjeme vlažnou vodou. Opakujeme 1x týdně.

Vlasy jako z růže květ
Med dodá vláskům dostatek vlhkosti, látky obsažené v okvětních lístcích růží je zase zacelí, přidají jim na lesku a zklidní pokožku hlavy. Dvě hrsti lístků z růže (mají v lékárně nebo v bylinářství) nasypeme do půl litru převařené vody a necháme 20 minut povařit na nízkém stupni. Necháme přes noc louhovat a poté nálev přecedíme. Dvě lžíce medu a jednu lžičku glycerinu dáme do plastové lahve a zalijeme nálevem. Směs důkladně promícháme a 1-2x týdně ji vmasírujeme do vlhkých vlasů, které pak upravíme tak, jak jsme zvyklý.

Pro lesk
Smícháme půl rozmačkaného banánu, jednu lžíci kokosového mléka a jednu lžičku citronové šťávy. Naneseme na vlhké vlasy a necháme 10 minut působit. Poté vlasy důkladně umyjeme a opláchneme. Opakujte 1x za měsíc. Díky vitamínu B budou vlasy jemné a zářivě lesklé.

Pro hebkost
K jednomu žloutku přidáme jednu lžíci olivového oleje a vše dobře promícháme. Směs vetřeme do vlasů a necháme 20 minut působit. Poté umyjeme jemným šamponem. Vlasy máme překrásně hebké a skvěle se rozčesávají.

Pro hydrataci vlasů
Do umytých vlhkých vlasů naneseme gel z aloe vera a vlasy rozčešeme po celé délce. Gel necháme uschnout. Poté vlasy důkladně opláchneme. Vlasy budou skvěle hydratované, lesklé a poddajné. Tuto kúru můžeme používat kdy jen budeme chtít.

Rady na závěr!
  • Mokré vlasy ,,nedrhněte,, ručníkem, budou se lámat!
  • Mastné vlasy neoplachujeme horkou vodou, nevysušujeme horkým vzduchem- zvyšuje se tím tvorba mazu!
  • Na suché vlasy je zákaz používání přípravků s obsahem alkoholu, protože vysušuje!
  • Nesvazujte vlasy gumičkami na domácí použití, vlasy se jimi poškozují!
  • Vlasy nestahujte každý den na stejné partii, začali by se Vám lámat na tom místě, kde je gumička umístěna!
  • Nepřehánějte to s množstvím vlasových přípravků! Vlasy to zbytečně zatěžuje.
  • Vlasy vždy rozčesávejte od konečků!
  • Šampon vždy z vlasů pečlivě vymyjte, jinak vás po celé dny bude svědit pokožka.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kutilský koutek

V kutilské koutku naleznete spoustu zajímavých tipů a triků . Můžete zde shlédnout postupy na senzační nápady. Sama jsem byla překvapena, co pomocí šikovných ručiček a fantazie lze vyrobit. Jsem si jista, že Vás také nějaké tipy zaujmou. Až budete mít tu správnou kutilskou náladu, tak se hravě pusťte do práce . Není nad to, když si člověk něco sám vyrobí. Má to obrovskou váhu a vy na sebe můžete být právem pyšná. Pojměte výrobu zajímavého kousku jako dárek a někomu blízkému udělejte radost. Fotografie s nápady zde budou stále přibývat! Nezapoměňte nás tedy pravidelně sledovat :) Přeji příjemnou inspiraci :) KNOFLÍČKY DODAJÍ ŠMRNC Vykouzlete z okoukaného trička originální kousek! Postačí Vám tričko, knoflíčky, nůžky, jehla a niť. Tak a teď hurá do práce :) -------------------------------------------------------------------------------------------- SVETŘÍK JAK HO NEZNÁTE TENISKY V NOVÉM Postačí Vám lepidlo a látka s oblíbeným vzorem :) MAŠ

Voňavý domov

Příručka VOŇAVÝ DOMOV, je souhrnem přírodních rad, fint a vylepšováků . Poradí Vám neotřelé fígle, při úklidu vaší domácnosti. Je pro ženy, které milují čistotu a vůni ve svém domově. Myslím, že každá z nás se cítíme nejlépe v pěkném a čistém prostředí. Pokud tomu tak není, má to obrovský dopad na naši psychiku a zevnějšek. Nelze se cítit sebejistě a přitažlivě  a přitom žít v neútulném a ošklivém prostředí. Tyto rady jsem Vám postupně sepisovala z amerického pořadu: Máte doma uklizeno? Shlédla jsem spousty dílů, abych dala tyto drahocenné rady dohromady. Sama se jimi začínám řídit a fungují geniálně . Tyto směsi na úklid také šetří naše životní prostředí :) Jak mít doma stále uklizeno? Dám Vám můj vlastní tip na to, jak mít doma stále čisto a perfektně uklizeno. Tajemství tedy zní: Vstávat o hodinu dříve, než jste byla doposud zvyklá ! Zní to dost tvrdě. Nebudu Vám lhát, tvrdé to doopravdy je! Obzvláště pro ty, co si rády pospí podobně jako já. Bohužel tento tip nelze ap

Sen všech žen!

Myslím si, že poté co si prohlédnete fotografie luxusních šaten, které jsem pro Vás dohledala, se ŠATNA stane také vaším velkým snem . Pokud již šatnu máte, tak jen tiše závidím :) Každá z nás si jistě svoji vysněnou šatnu představujeme odlišně. Ještě aby ne! Každá jsme přeci originální a máme svůj osobitý styl, podobně, jako tomu je v oblékání. Myslím si však, že na pár základních věcech se bezpochyby shodneme. V šatně by neměly chybět věšáky na oblečení, police na obuv, police na kabelky a stojany na oděvní doplňky a bižuterii. Do šatny patří velké zrcadlo a celá místnost, by měla být perfektně osvětlená. Křesílko v šatně je nepostradatelný pomocník, který nám usnadňuje obouvání. V posledních letech se v šatnách objevují kosmetické stolečky , které jsou velmi praktické! Ženy tak mají svůj klidný koutek na líčení a zkrášlování se k dokonalosti. Je to jistě obrovská změna k lepšímu, oproti klasickému líčení se v koupelně, kde Vám s hlasitým povykem pobíhají děti a

Bezva fígle v kuchyni

V rubrice BEZVA FÍGLE V KUCHYNI se dozvíte spoustu zajímavých rad, které Vám usnadní práci při vaření a úklidu kuchyně . Podělím se s vámi o fantastické vylepšováky a urychlováky :) Já sama jsem jejich velkým příznivcem a práci si vždy ráda usnadním a urychlím. Rad co se kuchyňské práce týče, je obrovské množství. Ani za celý svůj život, bych nebyla schopna všechny vyzkoušet. Vybrala jsem proto ty nejzajímavější vychytávky, které jistě stojí za vyzkoušení! Inspiraci jsem hledala u známých, v časopisech a dala jsem sem i ty, co běžně používám. Bezva fígle do kuchyně tu budou postupně přibývat. Vždy, když na nějaký zajímavý narazím, tak Vám ho sem napíši :) Proto buďte mým stálým hostem a v rubrice čerpejte inspiraci nepřetržitě! Zapojit se můžete i vy! Napište mi na email a-fashion@seznam.cz vaši oblíbenou radu a já ji zařadím mezi ostatní :) Co s marmeládou? Jedete k příbuzným a ti Vám nabalí všechny druhy marmelád, které ten rok zavařili. Jistě nejsem sama co tuto

Šťávou k úplnému uzdravení!

Ovocné a zeleninové šťávy dokáží s naším tělem hotové zázraky! Šťávy a naše zdraví! Všechny vitamíny, mikroelementy a minerální soli, které jsou nezbytné pro náš organismus a pro naše zdraví, se nacházejí právě v rostlinných šťávách. Šťávy vyplavují z našeho organismu staré buňky, přispívají k rozpouštění nahromaděného sodíku, rozpouštějí játrové a ledvinové kameny. Předcházejí také vzniku rakovinotvorných onemocnění. Díky pravidelné konzumaci šťáv, ve velké míře ulehčujeme trávícímu traktu a celému organismu. Po týdnu pravidelné konzumace čerstvých šťáv se začínají červenat tváře, zlepšuje se spánek a fungování trávící soustavy. Jak správně šťávy připravovat a konzumovat? Šťávu připravujeme v odšťavňovači na ovoce a zeleninu. Odšťavňovače mají v každém elektru a záleží pouze na Vás, kolik do odšťavňovače investujete. Šťávy připravujeme z čerstvého (nezkaženého) ovoce nebo zeleniny a nejlépe je okamžitě konzumujeme (výjimkou je červená řepa). I krátkodobé s