Přeskočit na hlavní obsah

Blahodárné přírodní koupele na každý den!

Je tomu již nějaký čas, co jsem přišla na chuť relaxačním koupelím. Doslova jsem si je zamilovala a relaxační koupele se stali mým každodenním rituálem. Naložit se do vany a užívat si příjemnou hudbu nebo se unést skvělou knížkou je báječný pocit. Je to sladká tečka po náročném dnu. 
Tyto koupele nejsou pouze příjemné, ale i velmi prospěšné a výživné pro naši pokožku. Díky teplé vodě se nám rozšíří póry a vyživující látky se tak snadno dostanou do pokožky. Aby se nám blahodárné látky v těle déle udrželi, je dobré se po koupeli namazat tělovým krémem. Já jsem na natírání velmi lenošná, proto používám tělové mléko přímo do sprchy od značky Nivea nebo si do koupele dál 1 lžíci olivového oleje. Necítím se mastná a je mi fajn.
Napsala jsem Vám tu přírodní recepty na blahodárné koupele. Většinu surovin naleznete přímo ve vaší spíži či lednici.
Podělit se o oblíbenou koupel můžete i vy! Napište mi na email a-fashion@seznam.cz Váš recept a já ho sem ráda přidám :)
Přeji příjemný relax :)

Mléko s medem pro hebkost
V jednom litru teplého mléka rozpustíme 4 lžíce medu. Tuto směs přilijeme do horké koupele a relaxujeme asi 20 minut. Med přirozeně podporuje tvorbu kožního kolagenu, který je zodpovědný za sníženou tvorbu vrásek a uchování mladistvého vzhledu vaší pokožky. Mléko pokožku zjemňuje a zvláčňuje, dodává jí lesk.
Zázvorové prokrvení
Dvě lžíce na jemno nastrouhaného čerstvého zázvoru přidáme do vany s horkou vodou. Ve vodě relaxujeme asi 15 minut. Tato zázvorová koupel je lékem pro snažší prokrvení končetin. Přispívá pro celkové zlepšení oběhového systému. Pokud Vás trápí studené nohy a partner Vám je již nechce zahřívat, podobně jako ten můj, nezbývá, než že se tato koupel stane vaším častým rituálem. Zázvor má také antibakteriální a protizánětlivé účinky. Proto jakýkoliv pupínek či ranka je bleskurychle uzdravena :)
Můj tip:  Do lavoru přilijeme horkou vodu, přidáme 1 lžíci nastrouhaného zázvoru a nohy ponoříme do vody. Necháme je ponořené 10 minut. Nohy už ledové nebudou a pravidelnými lázněmi můžete docílit úplného uzdravení. Dalším skvělým pomocníkem na tuto problematiku je, že si na nohy budete lít střídavě teplou a ledovou vodu. 
Koupel pro problematickou pleť
Dvě kostky droždí rozpustíme v půl litru teplého mléka a přidáme také dvě lžíce medu. Po rozpuštění přilijeme do horké koupele. V této lázni relaxujeme 20 minut. Suroviny obsažené v koupeli mají výživné složky a dodají do pokožky vše co jen potřebuje.
Omlazující koupel od Sophie Loren
Do vany s horkou vodou nalijeme 4 lžíce kvalitního olivového oleje a zázračná koupel je na světě! Koupel zanechává pokožku jemnou a náramně prospívá i vlasům.
Kvasnicová koupel proti akné na zádech
Do 2 dcl mléka rozdrolíme 3 kostky kvasnic, přidáme lžíci cukru a pomalu zahříváme dokud se nám kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 3/4 litru mléka a ještě asi 5 minut zahříváme, ale nevaříme! Do horké koupele nalijeme tuto směs a relaxujeme v ní 20 minut. Díky této koupeli bude vaše pleť hebká a saténová. Kvasnice pokožce prospívají a úspěšně bojují s akné. Ideální je si tuto koupel dopřávat 1x týdně.
Bylinková koupel
Pro bylinkovou koupel si připravíme výluh z různých druhů bylin. Zhruba dvě lžíce sušených bylinek přelijeme vroucí vodou a necháme asi 15-20 minut vyluhovat. Potom je přes sítko vlijeme do teplé lázně a promícháme.
Meduňka - má uklidňující účinky, snižuje nervozitu a pomáhá k lepšímu spánku
Kozlík lékařský - zvyšuje soustředěnost, uvolňuje stres a zmírňuje menstruační bolesti
Máta - má osvěžující a současně i uklidňující účinky a mimo to také léčí rozpraskanou kůži
Heřmánek a šalvěj - mají výborné dezinfekční účinky
Mateřídouška - čistí póry a dezinfikuje
Řebříček - má protizánětlivé, hojivé a antibakteriální účinky
Relaxační koupel
Smícháme 1 lžičku sušené kopřivy, 1 lžičku jitrocele, 1 lžičku bazalky a 1 lžičku meduňky. Tyto byliny zalijeme jedním litrem studené vody, přivedeme k varu a necháme 20 minut vyluhovat. Poté přecedíme a nalijeme do připravené teplé lázně. Smícháním těchto bylin docílíme zklidňující koupele, která se hodí především pro podrážděnou a namáhavou pleť.
Koupel pro vysušenou pokožku
Zhruba litr plnotučného mléka rozmixujeme s 10 lžícemi olivového oleje a nalijte do teplé lázně. Tuto koupel ocení především ženy s velice suchou, šupinatou pokožkou. Tato koupel s mlékem a olejem byla velice oblíbená již ve starém Egyptě a zamilovala si ji i královna Kleopatra.
Očišťující mořská koupel
Na jednu koupel bude zapotřebí zhruba půl kilogramu mořské soli. Tu rozpustíme v teplé vodě, kterou máme ve vaně. Minerální látky a stopové prvky v ní obsažené nám pomohou pročistit tělo, zbavit ho škodlivin, přebytečné vody a jako třešničku na dortu nám současně pomohou i zpevnit postavu. 

Regenerační koupel
Pokud chcete skvěle zregenerovat své tělo, připravte si koupel z mořských řas (chaluh). Pět vrchovatých lžic nasypte do teplé lázně. Řasy zakoupíte v každé prodejně se zdravou výživou. Chaluhy udržují pokožku hydratovanou po dlouhou dobu. Hloubkově odstraňuje nečistoty, zásobuje kožní buňky vodou a zabezpečuje svěžest pokožky.

Medová koupel
Do vany napuštěné teplou vodou přidejte 3 lžíce medu a promíchejte. Med prospívá pokožce a má skvělé antibakteriální účinky, pomáhá hojit drobná poranění.

Koupel zbavující mastnoty
Na mastnou pleť je ideální kyselá koupel. Tato koupel má stahující, čistící a ošetřující účinek. Ideální je koupel z citrónů. Dva až tři citróny umyjte a celé i s kůrou nakrájejte na malé kousky, ty přelijte litrem jablečného octa, překryjte a nechte zhruba 2 hodiny vyluhovat, poté přeceďte a vlijte do koupele s teplou vodou.
Skořicové pohlazení
Do teplé koupele přidejte 1 až 2 lžíce mleté skořice. Skořice skvěle bojuje s celulitidou, dodává pokožce pružnost a prohřívá celé tělo podobně jako zázvor. Skořicová koupel napomáhá při odstranění bolestivosti svalů. Pleť po této koupeli budete mít heboučkou jako miminko. Je důležité se po koupeli řádně opláchnout, protože drobná zrnka skořice Vás celou obalí.

www.afashion.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kutilský koutek

V kutilské koutku naleznete spoustu zajímavých tipů a triků . Můžete zde shlédnout postupy na senzační nápady. Sama jsem byla překvapena, co pomocí šikovných ručiček a fantazie lze vyrobit. Jsem si jista, že Vás také nějaké tipy zaujmou. Až budete mít tu správnou kutilskou náladu, tak se hravě pusťte do práce . Není nad to, když si člověk něco sám vyrobí. Má to obrovskou váhu a vy na sebe můžete být právem pyšná. Pojměte výrobu zajímavého kousku jako dárek a někomu blízkému udělejte radost. Fotografie s nápady zde budou stále přibývat! Nezapoměňte nás tedy pravidelně sledovat :) Přeji příjemnou inspiraci :) KNOFLÍČKY DODAJÍ ŠMRNC Vykouzlete z okoukaného trička originální kousek! Postačí Vám tričko, knoflíčky, nůžky, jehla a niť. Tak a teď hurá do práce :) -------------------------------------------------------------------------------------------- SVETŘÍK JAK HO NEZNÁTE TENISKY V NOVÉM Postačí Vám lepidlo a látka s oblíbeným vzorem :) MAŠ

Voňavý domov

Příručka VOŇAVÝ DOMOV, je souhrnem přírodních rad, fint a vylepšováků . Poradí Vám neotřelé fígle, při úklidu vaší domácnosti. Je pro ženy, které milují čistotu a vůni ve svém domově. Myslím, že každá z nás se cítíme nejlépe v pěkném a čistém prostředí. Pokud tomu tak není, má to obrovský dopad na naši psychiku a zevnějšek. Nelze se cítit sebejistě a přitažlivě  a přitom žít v neútulném a ošklivém prostředí. Tyto rady jsem Vám postupně sepisovala z amerického pořadu: Máte doma uklizeno? Shlédla jsem spousty dílů, abych dala tyto drahocenné rady dohromady. Sama se jimi začínám řídit a fungují geniálně . Tyto směsi na úklid také šetří naše životní prostředí :) Jak mít doma stále uklizeno? Dám Vám můj vlastní tip na to, jak mít doma stále čisto a perfektně uklizeno. Tajemství tedy zní: Vstávat o hodinu dříve, než jste byla doposud zvyklá ! Zní to dost tvrdě. Nebudu Vám lhát, tvrdé to doopravdy je! Obzvláště pro ty, co si rády pospí podobně jako já. Bohužel tento tip nelze ap

Vlasy plné života!

Každé z nás jistě záleží na tom, aby naše vlásky byli zdravé a krásné . Prvním a tím nejdůležitějším je určení diagnózy vlasů . Mohou být vysušené, mastné, lámavé, bez lesku... Je důležité dodat vlasům to, co jim chybí, co potřebují . Každý druh vyžaduje jinou péči, přípravky a intenzitu. V tomto článku naleznete spousty receptů na přírodní výživné kúry . Všechny suroviny jsou použity z domácnosti a neobsahují žádné chemické látky. To je veliké plus pro naši pokožku a strukturu vlasu. Vlasy rozdělujeme podle přírodního zbarvení , které nám hodně prozradí. Je statisticky dokázáno, že blondýny mají vlasů nejvíce, ale jsou tenké a jemné- je jich přibližně 120 000. Zrzavý mají vlasů naopak nejméně, ale zato jsou silné a hrubé- je jich přibližně 80 000. Hnědovlásky a černovlásky patří do zlatého středu- mají jich přibližně 100 000. V Ý Ž I V N É   K Ú R Y Vejce a olej pro lesk Jeden bílek a půl polévkové lžíce rostlinného oleje budeme míchat tak dlouho, dokud se nevytvoř

Sen všech žen!

Myslím si, že poté co si prohlédnete fotografie luxusních šaten, které jsem pro Vás dohledala, se ŠATNA stane také vaším velkým snem . Pokud již šatnu máte, tak jen tiše závidím :) Každá z nás si jistě svoji vysněnou šatnu představujeme odlišně. Ještě aby ne! Každá jsme přeci originální a máme svůj osobitý styl, podobně, jako tomu je v oblékání. Myslím si však, že na pár základních věcech se bezpochyby shodneme. V šatně by neměly chybět věšáky na oblečení, police na obuv, police na kabelky a stojany na oděvní doplňky a bižuterii. Do šatny patří velké zrcadlo a celá místnost, by měla být perfektně osvětlená. Křesílko v šatně je nepostradatelný pomocník, který nám usnadňuje obouvání. V posledních letech se v šatnách objevují kosmetické stolečky , které jsou velmi praktické! Ženy tak mají svůj klidný koutek na líčení a zkrášlování se k dokonalosti. Je to jistě obrovská změna k lepšímu, oproti klasickému líčení se v koupelně, kde Vám s hlasitým povykem pobíhají děti a

Šťávou k úplnému uzdravení!

Ovocné a zeleninové šťávy dokáží s naším tělem hotové zázraky! Šťávy a naše zdraví! Všechny vitamíny, mikroelementy a minerální soli, které jsou nezbytné pro náš organismus a pro naše zdraví, se nacházejí právě v rostlinných šťávách. Šťávy vyplavují z našeho organismu staré buňky, přispívají k rozpouštění nahromaděného sodíku, rozpouštějí játrové a ledvinové kameny. Předcházejí také vzniku rakovinotvorných onemocnění. Díky pravidelné konzumaci šťáv, ve velké míře ulehčujeme trávícímu traktu a celému organismu. Po týdnu pravidelné konzumace čerstvých šťáv se začínají červenat tváře, zlepšuje se spánek a fungování trávící soustavy. Jak správně šťávy připravovat a konzumovat? Šťávu připravujeme v odšťavňovači na ovoce a zeleninu. Odšťavňovače mají v každém elektru a záleží pouze na Vás, kolik do odšťavňovače investujete. Šťávy připravujeme z čerstvého (nezkaženého) ovoce nebo zeleniny a nejlépe je okamžitě konzumujeme (výjimkou je červená řepa). I krátkodobé s

Bezva fígle v kuchyni

V rubrice BEZVA FÍGLE V KUCHYNI se dozvíte spoustu zajímavých rad, které Vám usnadní práci při vaření a úklidu kuchyně . Podělím se s vámi o fantastické vylepšováky a urychlováky :) Já sama jsem jejich velkým příznivcem a práci si vždy ráda usnadním a urychlím. Rad co se kuchyňské práce týče, je obrovské množství. Ani za celý svůj život, bych nebyla schopna všechny vyzkoušet. Vybrala jsem proto ty nejzajímavější vychytávky, které jistě stojí za vyzkoušení! Inspiraci jsem hledala u známých, v časopisech a dala jsem sem i ty, co běžně používám. Bezva fígle do kuchyně tu budou postupně přibývat. Vždy, když na nějaký zajímavý narazím, tak Vám ho sem napíši :) Proto buďte mým stálým hostem a v rubrice čerpejte inspiraci nepřetržitě! Zapojit se můžete i vy! Napište mi na email a-fashion@seznam.cz vaši oblíbenou radu a já ji zařadím mezi ostatní :) Co s marmeládou? Jedete k příbuzným a ti Vám nabalí všechny druhy marmelád, které ten rok zavařili. Jistě nejsem sama co tuto